Thermografie

Thermografie
Voor Sportcomplexen en zwembaden

De meeste huiseigenaren hebben door de jaren heen isolatie aangebracht in hun woning. Maar door bv. slijtage, muizen,of door onnauwkeurig werken tijdens de montage    kunnen er altijd nog energie/warmte lekken aanwezig zijn. Isodomo beschikt over een infraroodcamera welke deze lekken voor u zichtbaar kan maken. Indien een warmtelek zichtbaar is kunt u hier de nodige maatregelen tegen nemen. U zult versteld staan over het aantal warmtelekken en zien dat deze eenvoudig    te verhelpen zijn. Deze infraroodcamera geeft tevens aan waar leidingen in de muur of vloer zich bevinden en kan door bv. een gipsplaten plafond heen    zien waar de balken lopen!

Deze bewoner merkte dat zijn huis minder comfortabel was als voorheen. Na een controle met thermografie bleek een deel van het in de jaren 70 aangebrachte isolatiemateriaal te zijn vergaan . Na een extra controle met endoscopie werd dit vermoeden bevestigd en is de woning opnieuw van deugdelijke isolatie voorzien.

Met behulp van een infrarood camera maakt onze bouwkundige thermograaf tijdens een thermografisch onderzoek een afbeelding waardoor eenvoudig zichtbaar wordt waar uw woning of bedrijfspand mogelijk energie verliest.

Thermografie is eenvoudig uitgelegd een meetmethode waardoor contactloos de temperatuur van een object of gebied in kaart kan brengen. Thermografie wordt onder andere toegepast in de bewaking, brandbeveiliging, industrie en de medische wereld.

~~Sinds enkele jaren wordt thermografie echter meer en meer gebruikt bij het zoeken naar spaarzame oplossingen op het gebied van energiegebruik. Zo kan met een infrarood systeem, dat thermografische foto's maakt, precies opgespoord worden, waar er in een gebouw onnodig warmteverlies optreedt of in combinatie met een blowerdoor opsporen wat de oorzaak is van de tocht verschijnselen. IsoDomo legt deze thermografische foto's vast in een compleet thermografie rapport waarbij aangewezen wordt waardoor u warmteverlies heeft en waarmee en hoe u het kunt oplossen om zo uw energiekosten effectief terug te dringen. U kunt immers een probleem pas verhelpen als u weet dat er een probleem is en waar zicht dit bevind.

Bovendien past IsoDomo thermografie ook nog toe op andere vlakken zoals het  opsporen van vocht, het inzichtelijk maken van koude of tochtklachten of het onderzoeken van de luchtstroom binnen een gebouw. Daarnaast kunnen wij het energieverlies van een koel of vries ruimte inzichtelijk maken en met behulp van rook kunnen wij tevens visualiseren of het product goed is geplaatst om voldoende snel te koelen.
Wij zijn bovendien ASNT 1 opgeleid en hebben een bouwkundige thermografische opleiding gevolgd op level 1 niveau. Tevens voldoen wij aan de eisen welke gesteld worden volgens Breeam. Daarnaast zijn wij erkend om Luchtdichtheidsmetingen (BlowerDoor) uit te voeren.