• Wat ziet U, en wat zien wij.

Over Isodomo

Wie zijn wij
Bouwkundig thermograaf Andres Horstink

 

Dankzij een speciale opleiding, inclusief behaald certifciaten, mag Andres Horstink zich officieel Bouwkundig Thermograaf noemen. Door de combinatie van zijn expertise en zijn bouwkundige achtergrond, kan hij u uitstekend helpen met uw problemen op het gebied van luchtdichtheid, condens, vocht , schimmel, tocht problemen, tochtklachten, koudebruggen enzevoort. Niet alleen de diagnose met een uitgebreide rapportage, maar hij kan u ook precies vertellen hoe het al dan niet gevonden probleem verholpen kan worden. Verduurzamen van gebouwen bespaart niet alleen veel energie, Co2 en geld maar leidt ook tot een betere vastgoed waarde en beter comfort. 5 keer winst kun je zeggen. IsoDomo is een dochterbedrijf van Horstink Kwaliteitsbouwers. Dit familiebedrijf bestaat inmiddels ruim 175 jaar en heeft diepe wortels in de bouwwereld. De huidige directeuren, Andres en Oscar Horstink, dragen als de zesde generatie Horstink dezelfde passie en expertise uit als zijn voorvaderen. “Vanuit dat oogpunt zijn we ook begonnen met IsoDomo”, vertelt hij. “Gebouwen, bestaand of in bouw, zijn onze passie. Zeker nu de energielabels zo belangrijk zijn, willen we dan ook niets liever dan goed geïsoleerde gebouwen. Wij stellen niet alleen de diagnose voor onze klanten, maar helpen ze ook graag met een gerichte aanpak voor het probleem.”

Gebouwen zijn er in alle soorten en maten: woningen, kantoorgebouwen, zwembaden, stations, ziekenhuizen, stadions, etcetera, etcetera. Al deze gebouwen hebben één overeenkomst: ze zijn gebaat bij een goede luchtdichtheid. Dat is belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee.

De energieprijzen blijven maar stijgen. Onlangs werd bekend dat de electriciteitsprijzen voor inwoners van de Europese Unie in 2012 gemiddeld 6,6 procent hoger waren dan in 2011. De gasprijs steeg zelfs met 10,3 procent. “De beste manier om energie te besparen is door gebouwen goed te isoleren. Vijftien procent meer luchtdichtheid is tien procent energiebesparing”, vertelt Andres Horstink, Bouwkundig Thermograaf van IsoDomo.

“Het oplossen van problemen begint met het stellen van de diagnose”, aldus Horstink. Voor het stellen van de diagnose werkt IsoDomo met de meest geävanceerde apparatuur. Niet alleen met een infraroodcamera, maar ook met de zogenoemde BlowerDoor Techniek. Horstink: “Daarmee zijn we uniek in de regio. Hiermee kan exact worden vastgesteld waar de lucht uit het gebouw ontsnapt, waarna we voor de klant op zoek gaan naar een oplossing voor het probleem. En die vinden we eigenlijk altijd.”